Меню

Ярмарок вакансій для здобувачів і випускників факультету економіки і підприємництва

7 жовтня 2024 року здобувачі вищої освіти і випускники спеціальностей 232 «Соціальне забезпечення» та 076 «Підприємництво та торгівля» взяли участь традиційному заході для Уманського національного університету садівництва «Ярмарок вакансій».

Мета заходу – сприяння  у працевлаштуванню,  налагодження взаємозвʼязку здобувачів вищої освіти, випускників з роботодавцями.

Директор центру професійно-кар’єрної орієнтації та доуніверситетської підготовки, гарант ОП «Економіка соціального забезпечення» Інна ЧЕРНЕГА зазначила, що правильний вибір першого робочого місця є вкрай важливим на шляху побудови майбутньої кар’єри.

«Ярмарок вакансій» є чудовою нагодою для молодих фахівців зорієнтуватися у виборі першого робочого місця, отримати детальну інформацію про відкриті вакансії, вимоги до претендентів на посади, процедуру прийняття на роботу, рівень заробітної плати тощо.

Спікерами На «Ярмарку вакансій» були:

  • Артем САВЕНКО, директор Уманської філії Черкаського обласного центру зайнятості, який зазначив, що Центр зайнятості є своєрідним майданчиком для комунікації роботодавців і потенційних працівників. Надав детальну інформацію про відкриті вакансії на підприємствах різних форм власності. Також розповів про зростання попиту на фахівців у сфері соціального захисту та соціального забезпечення на даний час. Надав детальну інформацію про державні програми відкриття власної справи для молоді, отримання грантів для розвитку підприємництва, майданчики для пошуку роботи.
  • Валентина ЛИСАК, директор Черкаського відділення №48 АТ КБ «ПриватБанк», розповіла про можливості працевлаштування у банківському секторі, підкресливши важливість фінансових знань та навичок управління клієнтськими відносинами. Окремо було акцентовано увагу на можливості віддаленої роботи. Було надано детальну покрокову інформацію про процес прийняття на роботу потенційного працівника та вимоги до знань та умінь. Було зазначено, що в Приватбанку є он-лайн практика проходження стажування для здобувачів вищої освіти.
  • Дмитро КАРМАЗІН, технічний керівник ТОВ «Гешефт 2022», поділився досвідом роботи в ІТ-галузі, розповівши про технічні позиції, які наразі відкриті в компанії, та можливості кар’єрного росту для випускників.
  • Микола ОТЕНІЯ, керівник ТОВ «ТерраТехніка Умань», ознайомив учасників заходу з вакансіями в сфері технічного обслуговування та інноваційних рішень для бізнесу.
  • Роман ГУРОЧКІН, керівник компанії «ФростКлімат», розповів про можливості в галузі кліматичного обладнання та перспективи для економістів у технічних компаніях.
  • Андрій ДРІГА, головний експерт з маркетингу ТОВ «САМІТ МОТОРЗ УКРАЇНА», поділився інформацією про кар'єрні можливості в маркетинговій сфері, зокрема в автомобільному бізнесі.

Всі присутні могли поставити запитання та отримати на них вичерпні відповіді. «Ярмарок вакансій» був чудовою нагодою для здобувачів вищої освіти і випускників Університету отримати актуальну інформацію про відкриті вакансії та зробити перші кроки до успішного працевлаштування за спеціальністю.

 

Інна ЧЕРНЕГА,

гарант ОПП «Економіка соціального забезпечення»

Останні новини

Всі новини