Меню
Остання редакція: 06 травня 2023

Лекція від почесної професорки Стенфордського університету

3 травня доценти кафедри Микола КОРОТЄЄВ та Олена ЖАРУН разом із здобувачами вищої освіти другого ( магістерського) рівня спеціальності 076 "Підприємництво, торгівля та біржова діяльність" прослухали лекцію  від почесної професорки Стенфордського університету, першої заступниці директора-розпорядника МВФ (2001-2006), головної економістки Світового банку (1982-1986), старшої наукової співробітниці Національного бюро економічних досліджень Anne Krueger на тему «The World Trading System under the WTO and Protectionist National Policies».
Anne Krueger зазначила, що у світовому вимірі торгівля не може бути дуже великою, якщо немає необхідного правового регулювання. До 1920-х років країни мали індивідуальні договори з кожним із своїх торгових партнерів, але тепер є СОТ, правила якої регулюють міжнародні операції та працюють над вирішенням суперечок між торговими партнерами. На лекції спікерка розповіла про правила, що регулюють торгівлю: тарифи, квоти, заходи охорони здоров’я та безпеки, а також преференційні торгові домовленості в контексті СОТ.
Дана тема лекції викликала велику зацікавленість у слухачів, які задавали багато запитань доповідачу і отримали розгорнуті відповіді.
За допомогою проектів від Ukraine Global Faculty викладачі, аспіранти та студенти отримують знання світового рівня. Колектив кафедри вдячний за таку можливість і очікуємо на нові лекції.