Меню
Остання редакція: 27 квітня 2023

Спільна відкрита лекція з роботодавцем

26 квітня 2023 року на кафедрі підприємництва, торгівлі та біржової діяльності було проведено відкриту лекцію з дисципліни «Основи підприємництва» для здобувачів І курсу вищої освіти освітнього рівня бакалавр освітньої програми «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність».

Дана лекція була проведена доктором економічних наук, професором Інною ЧЕРНЕГОЮ  спільно з роботодавцем Начальником відділу рекрутингу та взаємодії з роботодавцями Уманської філії Черкаського обласного центру зайнятості Василем СКРИПНИКОМ.

Тема даної лекції була «Механізм створення власної справи», під час якої було розглянуто такі питання як: вибір ідеї та визначення власної справи; формування статутного фонду та установчих документів; підготовка засновницьких документів; припинення діяльності підприємств. Було детально розглянуто процес створення власної справи; процес вибору виду діяль­ності та проектування підприємства; установчі документи; процес підготовки засновницьких документів, процедура заснування та формуван­ня статутного фонду підприємств; процес організації нового підприємства та ін.

Матеріал лекції був актуальний та цікавий для здобувачів вищої освіти, представлений із застосуванням презентаційного матеріалу. Під час лекції всі учасники мали змогу задати питання стосовно даної теми та отримати вичерпні відповіді на них.

 

Інна ЧЕРНЕГА,

професор кафедри підприємництва,

торгівлі та біржової діяльності