Меню
Остання редакція: 06 вересня 2021

Зустріч із представниками малого та середнього бізнесу Паланської громади

З нагоди Дня підприємців апарат Паланської сільської ради зорганізував зустріч із представниками малого та середнього бізнесу Паланської громади в Уманському національному університеті садівництва.

Учасників зустрічі привітав сільський голова Руслан Яремчук та наголосив на важливості підприємців у житті громади і країни вцілому:

«Вони - головна рушійна сила будь-якої економіки. І так само вони беруть участь безпосередньо у формуванні економічного ладу і демократичного суспільства».

Захід проходив у офлайн/онлайн форматі.

До зустрічі долучився Сергій Соколюк, завідувач кафедри підприємництва, торгівлі та біржової діяльності Уманського НУС із презентацією «Регіональний розвиток та сучасне підприємництво».

«Про програму USAID з аграрного та сільського розвитку» доповідала Тетяна Монке, регіональний координатор в Черкаській області Програми USAID Агро.

Тетяна Величко, представник молодіжної ради Паланської сільської ради поділилась враженнями навчального візиту до Вінницької області у рамках реалізації проєкту «Бери і роби».

Про підтримку розвитку бізнесу в регіоні доповідав Дмитро Пивак, начальник управління економічного розвитку Департаменту регіонального розвитку Черкаської ОДА.

Завідувач кафедри підприємництва, торгівлі та біржової діяльності Уманського НУС, доктор економічних наук Сергій Соколюк ознайомив присутніх з основними поглядами на постать підприємця. Проаналізував сучасний стан розвитку підприємництва, навів перешкоди, які стримують розвиток підприємництва, виділив переваги малого та середнього підприємництва для формування конкурентоспроможності країни та запропонував фінансові стимули розвитку підприємництва.

Учасники зустрічі обговорили механізми вдосконалення регуляторного середовища, взаємодію бізнесу та влади.

В результаті спілкування визначилися із наступними кроками, визначили коло першочергових завдань та зустрічей, обговорили ідеї та проекти по впровадженню змін та формуванню успішного бізнес-середовища.

Заключною частиною заходу став діалог у форматі «питання-відповіді» між підприємцями та сільським головою.