Меню
Остання редакція: 07 вересня 2020

ЗАВДАННЯ ПІДПРИЄМЦЯ – ОПТИМІЗУВАТИ ВИТРАТИ І СКОРОТИТИ ЧАС ПРИБУТТЯ ВАНТАЖУ

4 вересня 2020 року викладачами кафедри підприємництва, торгівлі та біржової діяльності проведено науковий семінар «Актуальні проблеми АПК на сучасному етапі» на базі ТОВ «Укрзернотрейд  Макс» на тему: «Логістика та її роль у реалізації продукції». У зустрічі брали участь директор ТОВ «Укрзернотрейд Макс» Олександр Люлька, випусник Уманського національного університету 2012 р. та викладачі кафедри.

ТОВ «Укрзернотрейд Макс» - сучасний елеватор, зданий в експлуатацію в 2017 році, обладнаний акредитованою лабораторією та спеціалізується на зберіганні соняшнику

(потужність – 35 тис. т).

Кожна організація, а тим паче елеватори стикаються з необхідністю перевезення вантажів. Звичайно ж, ця послуга не здійснюється моментально і в деяких випадках фінансово витратна. На тлі цього, у розумної людини, тим більш підприємця, виникне бажання оптимізувати свої витрати і скоротити час прибуття вантажу.

Вигода і швидкість - важливі критерії якості перевезень. Але для розробки найкращого маршруту в заданих умовах необхідно професійне розуміння процесу. Створена професіоналами програма планування маршрутів дозволяє знаходити найкоротший шлях прямування і завершувати процес доставки вантажу з оптимальними фінансовими витратами. Для того, щоб найкращим чином використовувати наявні ресурси потрібні спеціальні знання. В цьому випадку вантажоперевезення перетворюються в логістику - наукову галузь, в завдання якої входить раціоналізація і оптимізація процесу перевезення вантажів.

Потрібно констатувати, що завдання логіста вантажоперевезень сьогодні надзвичайно широкі, а відповідальність за результат висока. Тому, в сучасних компаніях вантажоперевезення невіддільні від логістики.

На завершення завідувач кафедри підприємництва, торгівлі та біржової діяльності Сергій Соколюк подякував за представлену інформацію та висловив сподівання на подальшу співпрацю.

 

 

Керівник наукового гуртка:

Олена Семенда, к.е.н., доцент кафедри підприємництва,

 торгівлі та біржової  діяльності