Меню
Остання редакція: 10 листопада 2021

Гостьова лекція з курсу «Економіка підприємства»

Цікавим та неординарним став початок нового навчального року для студентів 3 курсу спеціальностей 051 Економіка та 076 Підприємництво, торгівля та біржова діяльність, що здобувають ступінь бакалавра. Одне з перших занять з дисципліни «Економіка підприємства», лектором якої є професор, заслужений працівник сільського господарства України Дмитро Костянтинович Семенда, було проведено в форматі спільної лекції.  До спільного проведення лекційного заняття було запрошено фахівця-практика з багаторічним досвідом роботи, голову постійної комісії з питань соціально-економічного розвитку та регуляторної політики, Почесного громадянина Уманського району, заслуженого працівника сільського господарства України, директора ТОВ «Прометей»  Володимира Петровича Мальченка.  

В рамках лекції на тему «Економічні результати та ефективність діяльності аграрних  підприємств» Дмитро Костянтинович розкрив поняття ефекту і ефективності виробництва, ознайомив студентів з методикою визначення показників економічної ефективності виробництва.

Володимир Петрович Мальченко, котрий належить до когорти найуспішніших керівників сільськогосподарських підприємств Уманського району, спираючись на власний досвід провадження господарської діяльності, охарактеризував поняття рентабельності сільськогосподарського виробництва та норми прибутку, окреслив напрями їх підвищення. Спілкування із запрошеним лектором викликало неабияку зацікавленість у студентів, адже Володимир Мальченко добре орієнтується в сучасних процесах, що відбуваються в Україні, відчуває нові вимоги до господарювання в сучасних ринкових умовах та використовує свої знання і багатий досвід для того, щоб аграрне підприємство підвищувало ефективність своєї діяльності. За короткий період часу керівник-аграрій зумів вивести очолюване ним господарство в ряд найбільш потужних агроформувань району.

Викладений матеріал спонукав студентів до жвавого обговорення за темою лекції; отримавши відповіді на запитання під час дискусії, вони вчергове отримали можливість відчути важливість і перспективність обраної професії.