Меню

Посвята першокурсників: перший крок до студентського життя

27 вересня 2024 року відбулася посвята першокурсників в Уманському національному університеті садівництва, зокрема здобувачів вищої освіти 11-пт та 11-сз груп за спеціальностями 076 «Підприємництво та торгівля» й 232 «Соціальне забезпечення».

Свято, яке символізує початок нового етапу в житті кожного, хто вперше переступає поріг університету. Момент, коли вчорашні школярі стають частиною великої університетської родини, готові до викликів і можливостей, які на них чекають. Посвята нагадує про важливість знань і прагнення до розвитку, символізує початок нового, цікавого етапу, наповненого новими знайомствами, досягненнями та враженнями.

Вітаємо першокурсників із знаменною подією й бажаємо успіхів на непростому шляху вашого професійного становлення. Від сьогодні ви – здобувачі вищої освіти Уманського національного університету садівництва, повноправні члени нашої великої родини. В університеті ви зможете реалізувати свій інтелектуальний потенціал, здобути неоціненний скарб – Знання.

Цього року університету виповнилося 180 років, тому для першокурсників приготували багато цікавих заходів, зокрема організували екскурсію у музеї університету з метою ознайомлення з історією та традиціями навчального закладу.

Бібліотекар Світлана ГАСІЦА детально ознайомила здобувачів вищої освіти з музеєм історії Уманського національного університету садівництва, який є невід’ємною складовою у системі навчально-виховної та наукової роботи. А головним його завданням є нагромадження, збереження та відтворення в хронологічній послідовності історії навчального закладу: від витоків – до сьогодення.

Здобувачів вищої освіти 11-пт та 11-сз груп глибоко вразили високі досягнення відомих учених-випускників університету, які є для них взірцем у майбутньому.

Першокурсники за спеціальностями 076 «Підприємництво та торгівля» й 232 «Соціальне забезпечення» мали змогу дізнатися про всі історичні періоди розвитку навчального закладу, починаючи з часу заснування і до сьогодення. Світлини, документи, рукописи, друковані видання, речові експонати – сторінка за сторінкою розповідають про заклад, його викладачів, випускників, студентів та знакові події у долі університету.

Ми впевнені, що традиції, які склалися в університеті збережуться на довгі роки, а здобувачі вищої освіти, надалі випускники, будуть прикладом професіоналізму і компетентності, вносячи істотний внесок в розвиток країни.

Бажаємо всім здобувачам вищої освіти і викладачам Уманського національного університету садівництва наполегливості та терпіння, мудрості та порозуміння, злагоди та миру, нових творчих злетів, відкриттів, великих перемог!

 

                                   Єлізавета Поворозник, студентка 11-пт групи

                                  Оксана ТУПЧІЙ, доцент кафедри підприємництва, торгівлі та біржової діяльності, куратор 11-пт та 11-сз груп

Останні новини

Всі новини