Меню
Остання редакція: 24 квітня 2019

Секційне засідання студентської конференції на кафедрі підприємництва, торгівлі та біржової діяльності

Одним із пріоритетних напрямів діяльності Уманського НУС є залучення студентів до наукових досліджень. В цьому році Всеукраїнська наукова студентська конференція відбулася 24 квітня та була приурочена  175-річчю УНУС. Після закінчення пленарного засідання студенти напряму підготовки підприємництво, торгівля та біржова діяльність продовжили доповідали про результати наукових досліджень на секційному засіданні, що проводилось на кафедрі. 

Керівник секції – к.е.н., професор Семенда Д.К.

Керівник студентського наукового гуртка – к.е.н., Семенда О.В.

Староста гуртка – студентка 21 пт групи Поштарюк І.С.

До доповідей були залучені  студенти-магістри та студенти молодших курсів з доповідями та презентаціями про соціально-економічні проблеми вітчизняних підприємств, проблеми розвитку управління підприємствами, впливу глобалізаційних процесів у світі на економіку України та ін. актуальні проблеми сучасного аграрного виробництва за предметом дослідження.

Найкращими визнано доповіді студентів:

      І місце – Безверхня Т.Б. (21к-пт група) «Оцінка ефективності виробництва олійних культур» (керівник – к.е.н., професор Семенда Д.К.).               

      ІІ місцеКононенко Л.Л. (11 м-пт група)  «Організаційно-економічний механізм підвищення ефективності виробництва  живої маси свиней у сільськогосподарських підприємствах Бершадського району Вінницької області» (керівник – к.е.н., доцент Соколюк С.Ю.).

  ІІІ місце –  Поштарюк І.С. (21-пт група) «Сучасний стан та тенденції розвитку ринку цукру в Україні» ((керівник – к.е.н., доцент Семенда О.В.).

       -           Якубовська Д.В. (11к-пт група) «Організаційно-економічний механізм підвищення ефективності виробництва насіння соняшнику у ТОВ "Хлібороб" Голованівського району Кіровоградської області (керівник – к.е.н., доцент Соколюк С.Ю.).

 На основі проведеної роботи секції підприємництво, торгівля та біржова діяльність рекомендовано:

1. Схвалити всі представлені доповіді.

2. Студентам, доповіді яких визнані кращими, викласти матеріали своїх досліджень у вигляді статей з опублікуванням їх у збірнику студентських наукових праць.

3. Продовжити дослідження і використати оприлюднені результати при написанні магістерських робіт.

Бажаємо успіхів студентам-випускникам у завершенні їх наукових досліджень та захисті магістерських робіт, а студентам молодших курсів – досягнення високих результатів у навчанні, плідної роботи та продовження наукових досліджень.

 

Керівник наукового гуртка:

Олена Семенда, к.е.н., доцент кафедри підприємництва,

торгівлі та біржової  діяльності