Меню
Остання редакція: 02 вересня 2021

З Днем Незалежності, дорогі студенти!

1 вересня 2021 року для студентів факультету економіки і підприємництва Уманського НУС на першій парі були проведені лекції присвячені 30-річчю незалежності України. Лекції проводили доценти кафедри підприємництва, торгівлі та біржової діяльності  Олена Жарун та Микола Коротєєв.

Лекції розпочали з історії, яка відраховує 30-ту річницю незалежності України. Тридцять років боротьби за волю, правду, честь та гідність свого роду!

Лектори наголосили, що Україна – молода країна з багатовіковою історією. Упродовж сторіч мільйони українців боролися за здобуття незалежності, пройшли через зради, війни та голодомори. А здобувши таку омріяну свободу й державність, уже покоління наших сучасників було змушене відстоювати свободу та європейський вибір на революціях, а згодом – зі зброєю в руках захищати суверенітет і територіальну цілісність Української держави від зазіхань північного сусіда.

День Незалежності – свято пам’яті про цілі покоління наших предків, які творили історію, націю і боролися за державність, за право бути українцем і цим пишатися!

В ході лекції, були зроблені акценти на внутрішніх і зовнішніх викликах, які стоять перед нашою країною, і потребують відповідних дій з боку державної влади та громадян.

 За 30 років незалежності Україна подолала надзвичайно багато викликів. Але ми вистояли, стоїмо й неодмінно переможемо!

Загалом, розглянуті в лекціях проблеми, знайшли живий відгук та схвальну реакцію серед аудиторії студентів. В цілому, лекції проведені на належному науково-методичному рівні.