Меню
Остання редакція: 02 жовтня 2023

Спільна відкрита лекція з роботодавцем з дисципліни «Управління соціально-трудовими відносинами»

На кафедрі підприємництва, торгівлі та біржової діяльності було проведено відкриту лекцію з дисципліни «Управління соціально-трудовими відносинами» для здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти 11 м-сз групи ОПП «Економіка соціального забезпечення».

Дана лекція була проведена доктором економічних наук, професором Інною ЧЕРНЕГОЮ  спільно з роботодавцем Начальником відділу рекрутингу та взаємодії з роботодавцями Уманської філії Черкаського обласного центру зайнятості Василем СКРИПНИКОМ.

Тема даної лекції була «Управління процесами руху персоналу», під час якої було розглянуто такі питання як: види, фактори та показники руху кадрів; основні процеси руху кадрів; припинення трудової угоди; пристосування кадрів до економічних змін; оцінка витрат, пов’язаних із заміною  працівників; вивільнення робочої сили.

Було детально розглянуто показники руху кадрів; зміни в змісті трудових процесів у межах робочого місця як наслідок змін у поділі праці і його організації; плинність кадрiв, її  як позитивні, так i негативні сторони; основні мотиви звільнень працівників та інші питання, що стосувалися заявленої теми.

Особливу увагу було приділено адаптації, оскільки в умовах уведення нового механізму господарювання, що супроводжується значним вивільненням і, отже, перерозподілом робочої сили, збільшенням числа працівників, змушених або освоювати нові професії, або змінювати своє робоче місце і колектив, важливість проблеми адаптації зростає. Ця проблема тією чи іншою мірою стосується всіх категорій працюючих, але найбільше гостро вона стоїть для молодих робітників і фахівців.

Здобувачі другого (магістерського) рівня вищої освіти мали змогу поставити запитання до лектора та отримати на них вичерпні відповіді.

 

Інна ЧЕРНЕГА, професор кафедри

підприємництва, торгівлі та біржової діяльності

Останні новини

Зустріч викладачів кафедри підприємництва торгівлі та біржової діяльності з майбутніми абітурієнтами Бершадської та Гайворонської ОТГЧитати повністю

Зустріч викладачів кафедри підприємництва торгівлі та біржової діяльності з майбутніми абітурієнтами Бершадської та Гайворонської ОТГ

Читати повністю

Всі новини