Меню

Козацькому роду нема переводу!

1 жовтня 2024 року в Україні святкують День українського козацтва та День захисників та захисниць України. Уманський національний університет садівництва вже майже два століття є науково-практичним, виховним і патріотичним осередком, у якому дбайливо зберігаються набуті попередніми поколіннями досягнення та відповідально примножуються сучасними актуальностями різноманітні традиції. Козацькі забави – це традиційні, фізичні та інтелектуальні ігри, відображають культурні цінності, силу, відвагу і майстерність козаків, а також були важливою складовою їхнього виховання і підготовки до бойових дій.

В змаганнях за звання кращого куреня приймали участь 7 команд від різних факультетів Уманського національного університету садівництва, зокрема учасниками куреня факультету економіки і підприємництва були Артур ХАРЧЕНКО та Артур ПАНЧЕНКО, здобувачі вищої освіти 11-пт групи зі спеціальності 076 «Підприємництво та торгівля».

Особливо кмітливі та талановиті, надзвичайно вправні та мужні козаки облаштували курінь нашого факультету економіки і підприємництва – "Леви та ластівка". Слідкуючи гаслу – "Леви сильні, ластівки крилаті, ми в бою завжди завзяті. В єдності – наша перемога, віра йде від серця до Бога." Учасники змагалися за грошовий приз, який потім передали у військовий госпіталь. Студенти загартовували та виховували справжній патріотичний дух та відстоювали перемогу.  

Позмагавшись у «Козацьких випробуваннях», курінь факультету економіки і підприємництва отримав ІІІ місце за переваги у номінації «Влучне слово».

Козацькі забави залишаються важливим елементом національної самобутності України, показуючи, як фізична сила, згуртованість і кмітливість були важливими складовими в житті українського козацтва.

Ми пишаємось талановитими студентами факультету та щиро бажаємо впевнено долати всі перешкоди на своєму шляху!

З нагоди свята вітаємо всіх, хто має високе звання захисника України! Це свято не лише військових, а й усіх, хто любить і захищає свою Батьківщину. Це – свято України. Від усього серця бажаємо нашим захисникам стійкості, мужності, успіхів, матеріального благополуччя, любові, миру, перемоги і добра!

                               Олексій Кравченко та Єлізавета Поворозник, студенти 11-пт групи

                               Оксана ТУПЧІЙ, доцент кафедри підприємництва, торгівлі та біржової діяльності, куратор 11-пт

 

Останні новини

Всі новини