Меню
Остання редакція: 26 вересня 2021

Круглий стіл з роботодавцями і рецензентами освітньо-професійних програм «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» і «Аграрне підприємництво та агротрейдинг»

            На кафедрі відбулося засідання круглого столу на тему: «Проблеми вдосконалення освітніх програм підготовки бакалаврів та магістрів зі спеціальності 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність»» в Уманському НУС.  У ньому взяли участь науковці, викладачі кафедри, потенційні роботодавці: голова Уманської районної ради – Олійник В.В., та директор ТОВ «Прометей», голова ради сільськогосподарських товаровиробників Уманського району – Мальченко В.П., здобувачі освіти всіх рівнів та інші зацікавлені сторони.

            Метою даного заходу стало обговорення освітніх програм з підготовки бакалаврів та магістрів. У ході круглого столу були розглянуті питання щодо затребуваності спеціалістів даної галузі на ринку праці.

          У процесі обговорення було акцентувано увагу на сучасних вимогах до якості вищої освіти при розробці освітніх програм. Роботодавці зазначили, що перспективи подальшого розвитку ОПП «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» і «Аграрне підприємництво та агротрейдинг» полягають у системній співпраці з науковими установами, бізнесом, громадськістю щодо забезпечення їх участі у формуванні та проведенні освітнього процесу. Наприкінці зустрічі потенційні роботодавці надали позитивні рецензії-відгуки на освітні програми, де зазначили їхню логічну вмотивованість структури, чіткість визначених вимог до підготовки сучасних фахівців, а також врахування потреб ринку через призму компетентісного підходу.

Щиро дякуємо колегам  та всім учасникам за конструктивний діалог та продуктивну дискусію!

Гаранти освітньо-професійних програм

Сергій Соколюк, Олена Жарун