Меню
Остання редакція: 19 квітня 2020

ЧЕРГОВЕ ОНЛАЙН-ЗАСІДАННЯ КАФЕДРИ

17 квітня відбулося чергове онлайн-засідання кафедри підприємництва, торгівлі та біржової діяльності, де на порядку денному обговорювались питання щодо дистанційної форми навчання студентів та підготовки до Всеукраїнської наукової студентської конференції приуроченої 120-річчю від дня народження видатного вченого і педагога у галузі землеробства С.С. Рубіна.

На початку березня, зважаючи на швидке поширення COVID-19 у світі,  в навчальних закладах було запроваджено карантин. Тож усі перейшли вимушено в онлайн, пристосовуючись до нових умов існування. Кафедра підприємництва, торгівлі та біржової діяльності виявилася в повній готовності до переходу на дистанційну форму навчання. Уже кілька років усі викладачі працювали на платформі Moodle, і мали там щонайменше базовий формат свого курсу.  

Дистанційне навчання дуже сильно відрізняється від традиційного: викладачі надсилають завдання, встановлюють термін здачі, студент за допомогою месенжера або електронної пошти надсилає виконане завдання на перевірку, навчальні заняття та консультації проводяться у режимі відеоконференц-зв’язку із використанням зовнішніх платформ: Zoom, Skype тощо.

І викладачі, і студенти проходять зараз шалену трансформацію: треба багато та швидко вчитися, засвоювати значно більше інформації, практикувати нові формати та способи взаємодії, усі зробили великий крок щодо цифрової грамотності.

Після п'яти тижнів дистанційного навчання ми зібрали відгуки студентів та виявили що частина дисциплін у дистанційному, а частина переведена у формат самостійних завдань, але в цілому студенти справляються з навчальною програмою. Водночас, є певні труднощі, з якими вони зіткнулися. Перш за все, це технічні проблеми: поганий інтернет-зв’язок, нестача гарнітур в комп’ютерах, низька потужність мобільних тощо. Студенти також втомлюються, багато нарікань на обсяг матеріалів, який різко зріс.

Вперше 23 квітня студентську конференцію на нашій кафедрі буде проведено онлайн, тому викладачі кафедри отримали завдання підготувати студентів до такої події.

Карантин вносить в наше життя свої корективи, тож на завершення засідання ми почули звичні на сьогоднішній день слова: «Бережіть себе і рідних! Залишайтеся вдома, навіть і на Великдень… Здоров'я всім!  

Нехай Христове воскресіння нам принесе усім спасіння!

К.е.н., доцент Олена Семенда