Меню
Остання редакція: 02 грудня 2021

МІЖНАРОДНА АКАДЕМІЧНА СПІВПРАЦЯ

В рамках міжнародного академічного співробітництва з іноземними ЗВО,  30 листопада 2021 року для студентів факультету економіки і підприємництва, було проведено гостьову онлайн-лекцію. До викладу було запрошено  доктора Анну Новацьку,  проректора з науки і розвитку Мазовецького державного університету у Плоцьку, яка прочитала лекцію на тему:  «Проблема фінансового виключення в Польщі».

Пані Анна охарактеризувала масштаби проблеми, висвітлила основні причини, які зумовлюють виникнення фінансового виключення,  навела результати досліджень щодо найбільш вразливих категорій населення, які найчастіше стикаються з труднощами в доступі та використанні фінансових послуг та продуктів. 

Доповідач окремо зупинилась на наслідках фінансового виключення, яке не дозволяє фізичним особам та субʼєктам  господарювання ефективно використовувати фінансові послуги, послуги банківської системи, страхування консалтингу, унеможливлює інвестиційну активність. Проведення лекції іноземною мовою сприяло поглибленню не лише фахових знань майбутніх економістів, а й мовних компетентностей здобувачів.

Висловлюємо вдячність доктору Анні Новацькій за професіоналізм, сучасні знання та новий, цікавий, корисний досвід не тільки для студентів, а й викладачів. Сподіваємося на подальшу плідну співпрацю та зустрічі в режимі офлайн! 

 

Олена Жарун, гарант ОПП

Підприємництво, торгівля та біржова діяльність