Меню
Остання редакція: 07 грудня 2023

Всесвітній день української хустки

7 грудня відзначається Всесвітній день української хустки.
З давніх-давен хустка для українців була символом жіночності, вірності й кохання, а також оберегом. Дівчата та жінки носили її протягом усього року. При цьому хустина була обов'язковим головним убором заміжньої жінки.

У 2019 р. ініціативна група з громадських діячок, акторок театру і кіно, викладачок та інших жінок вирішили започаткувати Всесвітній день української хустки. Тоді ж вперше провели флешмоб.
 "На початку XIX століття в деяких місцевостях українські дівчата, як і заміжні жінки, не виходили з хати без хустки. Зазвичай дівчата влітку ходили з непокритою головою, вбираючись в хустку лиш до роботи, захищаючи волосся, або на свята чи в церкву. Хустку на свята пов'язували ошатніше ніж у будні, поєднували її з квітами, або намистом та коралями з дукачем. Є й особливий дівочий спосіб пов'язування - вінкоподібний. Хустку згортали валиком, укладали вінкоподібно навколо голови, зав'язували кінці над чолом і ховали їх калачиком. неповторні шедеври геніальної українки.

Головною метою «хустинкового флешмобу» є демонстрування зв’язку поколінь українських жінок. Ця подія покликана об'єднати жінок різного фаху, віку та національності зі спільною метою зберігати та відновлювати українські традиції.

Колектив кафедри підприємництва, торгівлі та біржової діяльності долучився до Всесвітнього дня української хустки, продемонструвавши багатовікову красу української жінки.

 

Останні новини

Зустріч викладачів кафедри підприємництва торгівлі та біржової діяльності з майбутніми абітурієнтами Бершадської та Гайворонської ОТГЧитати повністю

Зустріч викладачів кафедри підприємництва торгівлі та біржової діяльності з майбутніми абітурієнтами Бершадської та Гайворонської ОТГ

Читати повністю

Всі новини