Меню
Остання редакція: 23 листопада 2022

Формування психологічної компетентності та стресостійкості здобувачів освіти

Входження України до західноєвропейського освітнього простору супроводжується зростанням вимог до рівня професійної компетентності майбутніх фахівців як гаранту конкурентоспроможності на ринку праці. Важливим чинником, що впливає на професійну успішність сучасного фахівця є його емоційна компетентність.

Події, які відбуваються в нашій країні суттєво впливають на психічний стан громадян. Особливо вразливою в таких ситуаціях є молодь, якій необхідно розуміти, як стрес впливає на фізичне та психічне здоров’я.

16 листопада 2022 року відбувся психологічний захід для здобувачів вищої освіти Уманського національного університету садівництва, який проходив у форматі відеоконференції Zoom. В даному заході взяли участь здобувачі освіти першого рівня (бакалавр) за спеціальностями «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» й «Соціальне забезпечення» та їх куратори – доценти кафедри підприємництва, торгівлі та біржової діяльності Олена Жарун та Оксана Тупчій.

Пiд час зустрічі психолог університету Валентина Мазуренко детально пояснила стадії стресу та наголосила на важливості формування стресостійкості в умовах війни.

Для того, щоб здобувачі вищої освіти змогли оцінити свій психічний стан, було запропоновано ряд психологічних вправ для швидкого відновлення власних функцій, зняття напруги та самодопомоги під час стресової ситуації.

Щиро дякуємо Валентині Мазуренко за приділений час та безцінний практичний досвід. Подібні зустрічі є важливими та корисними, вони надають необхідні знання для того, щоб навчитися протистояти стресам, реагувати на стреси без шкоди для себе та свого здоров’я, використовувати різні стратегії реагування на стресові ситуації.


Оксана Тупчій, доцент кафедри підприємництва, торгівлі та біржової діяльності