Меню
Остання редакція: 21 квітня 2023

Секційне засідання Всеукраїнської студентської наукової конференції

На кафедрі підприємництва, торгівлі та біржової діяльності 20 квітня 2023 року проведено секційне засідання Всеукраїнської студентської наукової конференції, приуроченої 100 річчю від дня народження видатного українського вченого у галузі агрономії Івана Маркіяновича Карасюка. З доповіддю про життєвий шлях Івана Маркіяновича виступив професор Дмитро Семенда, який розповів присутнім про вагомий внесок ученого у розвиток не лише вітчизняної, але й світової аграрної науки та поділився власними яскравими спогадами.

Роботу секційного засідання продовжили доповіді здобувачів освіти, які навчаються за освітніми програмами спеціальностей 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» та 232 «Соціальне забезпечення». У виступах студенти презентували результати власних наукових досліджень, що присвячені актуальним питанням розвитку підприємництва та забезпечення соціального захисту найбільш вразливих верств населення в умовах воєнного стану. Доповіді студенців були цікавими, змістовними, ілюстровані презентаціями.

Учасники конференції продемонстрували ґрунтовні знання, глибоку обізнаність з актуальними аспектами обраної теми наукових досліджень  та запропонували варіанти вирішення нагальних проблему у сферах підприємництва та соціального забезпечення. Найбільшу зацікавленість у аудиторії викликали доповіді:

-за спеціальністю 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність»:

Євгенія ГУЦЯ, студента 11  м-пт групи, тема: «Державне регулювання інноваційної діяльності»;

Дар’ї ЗАЙЧУК, студентки 11 м-пт групи, тема:  «Переваги та проблеми малого, середнього та великого підприємництва в Україні»;

Галини ГАНГУРЯНУ, студентки 11 м-пт групи, тема: «Підприємницька діяльність в Україні у період воєнного стану»;

Павла CАВЕЛЮКА, студента 11 м-пт групи, тема:  «Інфраструктура ринку інновацій та інноваційної діяльності»;

-за спеціальністю 232 «Соціальне забезпечення»:

Інни ДУНАЄВСЬКОЇ, студентки 11 м-сз групи, тема: «Проблеми сьогодення внутрішньо переміщених осіб»;

Олександри МАЛЮТИ, студентки 11 м-сз групи, тема: «Соціальна сфера в період воєнного стану»;

Крістіни САКОВИЧ, студентки 11 м-сз групи, тема:  «Соціальний захист населення України під час війни».

Жвава та продуктивна дискусія, з-поміж учасників конференції, засвідчила актуальність та значущість презентованої тематики наукових досліджень.

Дякуємо студентам за активну участь у роботі конференції, бажаємо нових звершень та плідної наукової праці на користь України.

Керівник студентського наукового гуртка кафедри підприємництва, торгівлі та біржової діяльності

Микола КОРОТЄЄВ