Меню
Остання редакція: 07 вересня 2024

Підприємництво – основа розвитку економіки України

У першу неділю вересня традиційно відзначається День підприємця України. 03 вересня 2024 року на кафедрі підприємництва, торгівлі та біржової діяльності проведено науковий семінар «Актуальні проблеми АПК» на тему: «Майбутнє України в успішному розвитку підприємництва». У роботі семінару взяли участь здобувачі освіти спеціальностей 076 Підприємництво та торгівля і 232 Соціальне забезпечення та науково-педагогічні працівники кафедри.

Перед учасниками семінару із доповідями виступили: 

— д.е.н., професор, завідувач кафедри підприємництва торгівлі та біржової діяльності Соколюк Сергій Юрійович «Підприємництво в умовах воєнного стану»;

— ФОП Корчова Олена Віталіївна «Досвід організації власної справи».

Про особливості та виклики розвитку підприємництва в умовах воєнного стану поінформував присутніх Сергій СОКОЛЮК. У своїй доповіді він наголосив, що сьогодні підприємці тримають економічний фронт, а розвиток підприємництва – є основою майбутнього відновлення економіки України на інноваційній основі.

Із великим зацікавленням учасники семінару слухали виступ Олени Корчової, яка започаткувала та успішно розвиває власний бізнес із вирощування мікрозелені. Пані Олена розповіла про те, що спонукало її стати підприємцем, поділилась цінним практичним досвідом організації та масштабування власного бізнесу, а також окреслила плани на подальший розвиток. Вона відзначила, що в умовах сьогодення існує безліч проблем та викликів у веденні бізнесу, проте справжні підприємці їх долають, власним прикладом доводячи, що не можна опускати рук ні за яких обставин. Щоб стати успішним підприємцем треба мати особливий талант, багато працювати, вивчати досвід, постійно вдосконалювати свої знання та відкривати нові шляхи для розвитку.

Доповідачі дали відповіді на цілий ряд запитань, що виникли в процесі дискусії.

Дякуємо доповідачам та учасникам семінару за цікаву та змістовну зустріч та сподіваємось на подальшу співпрацю у сфері практичної підготовки фахівців.

Микола КОРОТЄЄВ, к.е.н., доцент кафедри підприємництва,

торгівлі та біржової  діяльності

Останні новини

Всі новини