Меню
Остання редакція: 31 березня 2016

Відбулося засідання секції кафедри економіки у рамках Всеукраїнської наукової студентської конференції, присвяченої 125-річчю від дня народження професора В.Л. Симиренка

30-31 березня 2016 року кафедрою економіки в рамках Всеукраїнської наукової студентської конференції присвяченої 125-річчю від дня народження професора В.Л. Симиренка в Уманському національному університеті садівництва було проведено засідання секції економіки. У засіданні наукової секції взяли участь студенти кафедри II-V курсів напряму підготовки «Економіка підприємства» та викладачі кафедри економіки.

Студенти і викладачі обговорили широке коло проблем ринкової економіки, у тому числі таких як ефективність роботи реформованих сільськогосподарських підприємств і особистих селянських господарств Черкаської, Вінницької, Кіровоградської та Київської областей. В доповідях студентів особлива увага зверталась на шляхи зростання обсягів виробництва продукції галузей рослинництва і тваринництва, підвищення родючості сільськогосподарських угідь і якості продукції, інтенсифікації виробництва, аналізу ефективності виробництва зерна, продукції технічних культур, продукції тваринництва тощо.

На конференції було заслухано і обговорено 15 наукових доповідей студентів із 34 включених у  програму.

Комісія в складі 5 осіб, у тому числі двох студентів IV-V курсів (комісію очолював завідувач кафедри економіки, професор, заслужений працівник сільського господарства Дмитро Костянтинович Семенда) визначила, що з числа доповідачів кращими були доповіді студентів:

І місце − Дубина Марина Юріївна (41-е група);

Науковий керівник – завідувач кафедри економіки, професор, заслужений працівник сільського господарства Дмитро Костянтинович Семенда.

ІІ місце – Горбатюк Тетяна Олександрівна (41-е група);

Науковий керівник  – завідувач кафедри економіки, к.е.н., професор, заслужений працівник сільського господарства Дмитро Костянтинович Семенда.

ІІІ місце − Романченко Алла Анатоліївна (41-е група);

Науковий керівник – к.е.н., доцент Сергій Юрійович Соколюк.

Студенти переможці нагороджені грамотами та цінними подарунками.

Студентам, які виступили з результатами власних досліджень, враховуючи зауваження викладачів та студентів, рекомендовано їх доопрацювати і використати при підготовці дипломних робіт. Студенти, які підготували доповіді, але не виступили на конференції, будуть заслухані на протязі квітня-травня 2016 року на засіданні науково-студентського гуртка кафедри економіки.