Меню
Остання редакція: 22 травня 2022

Святковий флешмоб відзначення Всесвітнього дня вишиванки

Всесвітній день вишиванки відзначається щороку у третій четвер травня.  Цьогоріч свято випало на 85-ий день війни.

День вишиванки набуло міжнародних масштабів і український традиційний одяг одягають люди в більш ніж 70 країнах світу. Загалом в Україні є близько двохсот різних вишивальних технік, зокрема відроджуються старовинні техніки: ретязь косичка, вирізування, виколювання, солов'їні вічка, гладь, низь, мереження, бігунець, плетіння. Робота над однією вишиванкою може займати від двох тижнів до трьох років – в залежності від майстерності вишивальниці і використаних технік. Здавна для українців вишиванки відігравали не стільки функцію одягу, як, за повір'ями, оберігали їх власників від зла.

19 травня 2022 року колектив кафедри підприємництва, торгівлі та біржової діяльності долучився до святкового флешмобу вшанування української традиції відзначення Всесвітнього дня вишиванки в Уманському національному університеті садівництва.

Такі заходи сприяють підвищенню національної свідомості, підтримання духу українців та українських воїнів, оскільки у вишиванці закладений наш генетичний код, пам’ять віків, своєрідний оберіг народу, символ незнищенності національного духу.

        Все буде Україна!
        Перемога за нами!