Меню
Остання редакція: 30 квітня 2023

Академічна доброчесність в сучасному освітньо-науковому просторі

27 квітня 2023 року науково-педагогічні працівники кафедри підприємництва, торгівлі та біржової діяльності та здобувачі освіти, які навчаються за освітніми програмами спеціальностей 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» та 232 «Соціальне забезпечення» взяли участь у вебінарі «Академічна доброчесність: проблеми реалізації та відповідальність».

Завідувач відділу моніторингу якості освіти Ніна ПІТЕЛЬ зосередила увагу на нормативно-правовому регулюванні та необхідності дотримання академічної доброчесності, розкрила форми порушення академічної доброчесності здобувачами освіти та пояснила, які типи плагіату мають місце в ЗВО, акцентувала на академічній відповідальності, де кожен із учасників усвідомлює свої права й обов’язки та несе відповідальність.

Становлення нової академічної культури в Україні триває і потребує консолідованої роботи науково-педагогічних працівників і здобувачів освіти. Позитивні зміни у цьому процесі сприятимуть підвищенню рівня якості освіти та професійної підготовки студентів, адже академічна чесність є основою сталого розвитку університету.

Оксана ТУПЧІЙ, доцент кафедри підприємництва, торгівлі та біржової діяльності