Меню
Остання редакція: 21 жовтня 2021

НЕЗАМІННІ «SOFT SKILLS» ДЛЯ УСПІШНОЇ КАР'ЄРИ ТА СУЧАСНОГО ПРОФЕСІОНАЛА

21 жовтня 2021 р. за ініціативою гаранта ОПП Олени Жарун, на кафедрі підприємництва, торгівлі та біржової діяльності відбулася зустріч з Валентиною Мазуренко, практичним психологом психологічної служби університету та здобувачами вищої освіти першого рівня спеціальності 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» на тему: «Soft Skills-  навички майбутнього спеціаліста».

Валентина Мазуренко зазначила, що навички Soft Skills стають необхідними вже на  етапі працевлаштування, а також їм прогнозують велике майбутнє і називають єдиним порятунком від масової роботизації. Це комплекс неспеціалізованих, надпрофесійних навичок, які відповідають за успішну участь у робочому процесі, високу продуктивність і, на відміну від спеціалізованих навичок, не пов'язані з конкретною сферою.

Студенти з великою зацікавленістю слухали доповідь досвідченого психолога та задавали ряд запитань, серед основних з яких були: Яким чином  прокачати ці необхідні навички і стати затребуваним спеціалістом? Що собою являють Soft Skills?  Тож на проведеній зустрічі була можливість розібратись і дізнатись, як займатися тренуванням гнучких навичок вже на етапі навчання в Уманському НУС. 

Валентина Мазуренко ознайомила студентів із дослідженнями Гарвардського Університету і Стенфордського Дослідницького Інституту, які стверджують, що сьогодні Hard Skills вносять у професійний успіх співробітника лише 15%, тоді як Soft Skills забезпечують 85% досягнень.

Поданий матеріал доповнювався цікавою, змістовною мультимедійною презентацією, яка побудована за принципом образно-графічного запам’ятовування, що сприяє формуванню необхідних фахових компетентностей для майбутньої професійної діяльності за обраною спеціальністю здобувачів вищої освіти.

Наприкінці зустрічі було підведено підсумки, що Soft Skills називають навичками майбутнього. Адже у прогнозованій роботизації всю технічну роботу виконуватиме штучний інтелект. Навички водіння, знання програм Office чи володіння іноземними мовами з легкістю можна замінити, тоді як комунікативним чи лідерським навичками зможуть користуватися лише реальні працівники.

Колектив кафедри висловлює щиру вдячність Валентині Дмитрівні Мазуренко за цікаву та змістовну доповідь, а також сподівається на подальшу плідну співпрацю!

Олена Жарун,

гарант ОПП Підприємництво, торгівля

 та біржова діяльність