Меню
Остання редакція: 17 лютого 2022

Міжнародна академічна співпраця

Найпоширенішими формами міжнародної академічної мобільності науково-педагогічних та інших учасників освітнього процесу залишається читання лекцій із залученням лекторів із закордонних ЗВО.

В лютому 2022 р. було проведено лекцію доцентом Мазовецького державного університету в Плоцьку (Польща) Славоміром Ковальським, який в межах вивчення дисципліни «Оцінка ризиків та економічна безпека бізнесу» розкрив питання «Фінанси Європейського Союзу». Лекція з фахової дисципліни була проведена для здобувачів освіти другого (магістерського) рівня спеціальності 076 "Підприємництво, торгівля та біржова діяльність" з використанням презентаційного матеріалу Power Point через онлайн-платформу Zoom. Особлива увага була приділена структурі фінансово-бюджетної системи ЄС та принципам, на яких вона формується, висвітлив основні етапи її становлення та перспективи розвитку, а також обгрунтував систему управління економічною безпекою бізнесу ЄС.

Крім студентів на лекції були присутні й представники професорсько-викладацького складу кафедри підприємництва, торгівлі та біржової діяльності.

Викладання змісту лекції було аргументованим, логічним і доступним для сприйняття студентами. Слід зазначити, що під час заняття здобувачі активно брали участь в обговоренні, наводили приклади, а лекцію супроводжував влучно підібраний мультимедійний презентаційний матеріал.

Міжнародна співпраця була ініційована на основі позитивних вражень, отриманих на відстані. Подібні форми комунікації із викладачами та студентами щодо важливих питань освітнього та наукового процесу будуть продовжуватися. Така можливість ділитися досвідом має важливе значення для академічних та наукових досягнень.

  Оксана Тупчій, кандидат економічних наук, старший викладач кафедри підприємництва, торгівлі та біржової діяльності