Меню
Остання редакція: 08 листопада 2017

Науково-дослідна діяльність кафедри підприємництва, торгівлі та біржової діяльності

Кафедра підприємництва, торгівлі та біржової діяльності Уманського національного університету садівництва веде активну науково-дослідну діяльність. На основі затвердженого плану НДР між ТОВ «Дубова» (керівник Матерянський А.М.) та Уманським національним університетом садівництва був укладений договір на проведення науково-дослідної роботи на тему: «Дослідження доцільності виробництва плодів в с. Васьковичі Коростишівського району Житомирської області на площі 50 га».

Успішно виконали науково-дослідну роботу професор кафедри підприємництва, торгівлі та біржової діяльності Дмитро Семенда й викладач кафедри підприємництва, торгівлі та біржової діяльності Оксана Тупчій.

У звіті про науково-дослідну роботу обґрунтовані теоретико-методичні засади та практичні рекомендації, які спрямовані на підвищення ефективності інтенсифікації промислового садівництва. Відповідно для досягнення поставленої мети в роботі були визначені: економічна оцінка інтенсивних систем ведення промислового садівництва й оцінений вплив розміру капітальних інвестицій на показники економічної ефективності в сільськогосподарських підприємствах; розраховані витрати розкорчування яблуневого саду на прикладі ТОВ «Дубова» с. Васьковичі Коростишівського району Житомирської області; розрахована ефективність інвестиційного проекту закладання інтенсивного яблуневого саду на прикладі ТОВ «Дубова» с. Васьковичі Коростишівського району Житомирської області.

Отримані результати наукового дослідження будуть впроваджені в ТОВ «Дубова» с. Васьковичі Коростишівського району Житомирської області.

 

Оксана Тупчій, кандидат економічних наук, викладач кафедри підприємництва, торгівлі та біржової діяльності