Меню
Остання редакція: 16 квітня 2019

Успішний розвиток суспільства – у вмінні знаходити спільну мову!

16 квітня 2019 року під час виховної години студенти 21-пт групи  приймали участь у психологічному тренінгу, який проводився практичним психологом університету Валентиною Мазуренко з участю куратора Олени Семенди.

Мета тренінгу:

- налагодження сприятливого психологічного клімату в групі;

- розвиток вміння взаємодіяти один з одним, знаходження спільного між учасниками;

- формування взаємовідносин між чоловіком та жінкою при створенні сім'ї.

Перша частина виховної години – це гра у метафоричні асоціативні карти, в яку можна безпечно і з повним задоволенням грати зі своїми та чужими дітьми, батьками, партнерами, колегами, друзями, знайомими. Гра, в якій не буде тих, хто програв, всі виграють. Гра, яка допомагає вибудовувати стосунки, допомагає краще дізнатися і зрозуміти себе і тих, хто в ній бере участь.Адже, для успішного розвитку людства, просто необхідно навчитися знаходити спільну мову.

Валентина Дмитрівна запропонувала кожному студенту вибрати 2 картки: перша – «це те, що мене характеризує», друга – «це те, що точно мені не підходить, не про мене».

Друга частина виховної години була присвячена взаємовідносинам в сімейному житті, кожний студент мав надати пріоритети тим чи іншим якостям, які мають бути присутніми протилежній статі. Особливу увагу молоді було спрямовано на розуміння та знаходження спільних життєвих цінностей, що сприятиме формуванню гармонійних взаємовідносин у парах і створенню міцних родин у майбутньому.

У невимушеній атмосфері тренінгу студенти та їх куратор мали змогу дізнатися один про одного багато нового, набути навичок самопрезентації, а також прийти до розуміння та прийняття внутрішнього світу інших людей, закріпити відчуття єдності та доброзичливого стилю спілкування у власному колективі.

Щирі емоції, відкриті почуття, дружні стосунки та позитивний настрій студентів дають впевненість на розуміння їхніх спільних життєвих цінностей, що сприятиме гармонійним взаємовідносинам у парах і створенню міцних родин у майбутньому.

У висновку, студенти побажали один одному взаєморозуміння, взаємоповаги, прислухатись до думки інших, зберігати баланс у своїх почуттях, допомагати і підтримувати один одного та відноситись до одногрупників так, як хочеш, щоб відносились до тебе!

 

Дякуємо Валентині Дмитрівні за чудово проведений час

та сподіваємось на подальшу співпрацю!

 

Студенти 21-пт групи та куратор Олена Семенда