Меню
Остання редакція: 08 жовтня 2021

Спільна лекція для здобувачів першого освітнього рівня спеціальності 076 Підприємництво, торгівля та біржова діяльність

Повноцінна підготовка висококваліфікованих фахівців у національній системі вищої освіти передбачає залучення в освітній процес стейкхолдерів із числа потенційних  роботодавців. Для виконання даної вимоги в рамках реалізації освітньої програми  Підприємництво, торгівля та біржова діяльність  та вивчення навчальної дисципліни  « Еколого - економічна діяльність аграрних підприємств» для здобувачів першого рівня вищої освіти спеціальності 076 Підприємництво, торгівля та біржова діяльність 07.10. 2021 р. професором кафедри підприємництва, торгівлі та біржової діяльності Бурляєм О.Л. і начальником відділу агропромислового розвитку, екології та взаємодії з органами місцевого самоврядування Уманської районної державної адміністрації  Черкаської області Мовчанюк  Валентиною Олексіївною   була проведена  спільна  дистанційна лекція для студентів 11 - пт  групи  на основі платформи Zoom. Тема лекції « Особливості діяльності аграрних підприємств» (лекція № 5).

Розпочав лекційне заняття Бурляй О.Л. Він ознайомив присутніх із поняттям теорії підприємства і  розшифрував його  місце  в соціально - економічній системі та  ринковій економіці, привів класифікацію, форми,  види  і функції даної організаційної структури.

Другу половину лекції провела Мовчанюк  В.О., розкривши студентам  особливості функціонування  аграрих підприємств, вимоги, які висуваються  до них та  необхідність контролю з боку держави  за їх діяльністю. Як практик, чудово обізнаний із  економічними, соціальними та екологічними проблемами розвитку  аграрного виробництва підприємств  різних форм власності,  Валентина Олексіївна на прикладі  Уманьського району пояснила  всю складність зведення до єдиного напрямку  -  сталого розвитку  -  різновекторних тенденцій діяльності, обґрунтувала  набір умов та факторів, що дозволяють досягти даної мети.

Лекційне заняття пройшло в діловій атмосфері. В ході його проходження студенти ставили лекторам запитання стосовно ролі аграрних  підпрємств в житті Уманської громади, ділилися  міркуваннями з приводу тих чи інших аспектів теми, брали участь у дискусії, що вказує на їх високу зацікавленість темою змістового модуля. Проведення заняття у формі спільної лекції підтвердило свою високу продуктивність та вкотре довело необхідність його використання в освітньому процесі.