Меню
Остання редакція: 09 листопада 2018

ПАМ’ЯТАЄМО: ЛЮДИНА-ЛІДЕР, МУДРИЙ УЧИТЕЛЬ, НЕПЕРЕВЕРШЕНИЙ НАСТАВНИК…

07 листопада 2018 року на кафедрі підприємництва, торгівлі та біржової діяльності відбувся науковий семінар з нагоди 90-річчя від дня народження  видатного вченого економіста-аграрника, доктора економічних наук, професора, заслуженого працівника вищої школи України Здоровцова Олександра Івановича.

Ініціатором та організатором проведеного заходу був професор кафедри Семенда Дмитро Костянтинович. Семінар відвідало чимало гостей, серед яких син Олександра Здоровцова – Юрій Здоровцов з дружиною Світланою Полікарпівною, випускники закладу вищої освіти часів керівництва Олександра Івановича: заслужений працівник сільського господарства України, директор тепличного комбінату Микола Гордій, заслужений працівник сільського господарства України, голова ТОВ «Прометей» Уманського району Володимир Мальченко, голова КСП «Родниківка» Сергій Войченко, директор Уманського відділення № 50 Укрсиббанку Анатолій Крижанівський, директор ТОВ «Вінниця ПроектБуд» Олег Горбонос, директор ТОВ «Немирів Газ-сервіс» Василь Матієнко; колеги, які в свій час працювали на чолі з Олександром Івановичем: доктор сільськогосподарських наук, професор кафедри загального землеробства Уманського НУС Петро Копитко, кандидат сільськогосподарських наук, професор кафедри агрохімії та ґрунтознавства Уманського НУС Микола Недвига, колишній завідувач кафедри іноземних мов, редактор газети «Університетські вісті» Майя Замаховська та багато інших ветеранів науково-педагогічної діяльності; теперішні викладачі, студентська молодь, аспіранти тощо.

Зі спогадів доповідачів присутнім на семінарі стало зрозуміло, що завдячуючи саме їхньому учителеві та наставнику Здоровцову О.І., вони досягли в житті чималих вершин. Усі, кому пощастило спілкуватись із Олександром Івановичем, залишились про нього одностайної думки - це Людина з великої літери!

Величезний вклад професором Здоровцовим О.І. було зроблено у розвиток нашого університету, зокрема – побудовано навчальні корпуси, житлові будинки для викладачів, гуртожитки для студентів, санаторій-профілакторій «Юність», спортивно-оздоровчий табір на березі Чорного моря для оздоровлення студентів та працівників вузу тощо. Висока вимогливість як до себе, так і до своїх колег  та студентів зростили його заслужений авторитет та повагу серед вчених, виробничників та студентської молоді.

Наприкінці семінару присутні висловили побажання аби такі заходи проводились частіше з метою унаслідування прикладу з такої великої постаті  молодими вченими, майбутніми фахівцями, які навчаються в стінах нашого вузу…

Ми гордимось, що саме в нашому вузі працював та «піднімав його на ноги» Олександр Іванович, а ми є його послідовниками.  Тож, світла пам’ять Олександру Івановичу Здоровцову!

Дякуємо нашому керівникові, Дмитру Костянтиновичу Семенді - організатору та ініціатору за проведений захід та сподіваємось на проведення в подальшому подібних семінарів.

 

Колектив кафедри підприємництва, торгівлі та біржової діяльності.