Меню
Остання редакція: 25 жовтня 2021

МАЙБУТНЄ УКРАЇНИ – В УСПІШНОМУ РОЗВИТКУ ПІДПРИЄМНИЦТВА

9 вересня 2021 року викладачами кафедри підприємництва, торгівлі та біржової діяльності проведено науковий семінар «Актуальні проблеми АПК» на тему: «Підприємництво як основа розвитку економіки України» для студентів факультету економіки і підприємництва, де досвідом підприємницької майстерності, історією розвитку підприємництва в аграрній сфері економіки України, секретами успішної діяльності ділились аграрії-практики, професіонали.

Під час семінару заслухали доповіді: 

— Розвиток підприємництва за роки незалежності України

(доповідач к.е.н., професор кафедри підприємництва торгівлі та біржової діяльності

Д.К. Семенда)

—  Підприємництво та його роль у розвитку територіальних громад

(доповідач голова Уманської районної ради Олійник В.В.)

—  Особливості розвитку підприємництва в сучасних умовах

(доповідач голова ТОВ «Прометей» В.П. Мальченко)

В умовах сьогодення існує безліч проблем у веденні агробізнесу, проте справжні підприємці їх долають, власним прикладом доводячи іншим: не можна опускати рук ні за яких обставин. Аби досягти успіхів, кожного дня потрібно робити кроки вперед для розвитку власної справи. Щоб стати успішним підприємцем треба мати особливий талант, дуже багато працювати, переймати досвід, постійно вдосконалювати свої знання та  відкривати нові шляхи для розвитку.

Студентів та викладачів, присутніх на науковому семінарі, зацікавила інформація доповідачів, які в свою чергу дали відповіді на цілий ряд запитань, що виникали під час зустрічі.

На завершення завідувач кафедри підприємництва, торгівлі та біржової діяльності Сергій Соколюк подякував за представлену інформацію, а також висловив сподівання на подальшу співпрацю у практичній підготовці майбутніх фахівців.

Олена Семенда, к.е.н., доцент кафедри підприємництва,

торгівлі та біржової  діяльності