Меню
Остання редакція: 24 лютого 2016

Як отримати прибуток – знає економіст!

Як правильно вести господарство? Яку продукцію виробляти і в яких обсягах? Як розпорядитись прибутками? Як мінімізувати ризики? На всі ці питання знає відповідь економіст.

Перші згадки про економіку зустрічаються в працях давньогрецьких філософів Аристотеля і Ксенофонта у IV – III ст. до нашої ери. Нині економіка – це комплекс суспільних наукових дисциплін про господарство, а саме – про організацію та управління матеріальним виробництвом, ефективне використання ресурсів, розподіл, обмін, збут і споживання товарів і послуг. Економічна наука є однією з найдавніших в світі.

Випускники Уманського національного університету садівництва зі здобуттям фаху «Економіка» можуть обіймати такі посади:

– економіст підприємства, головний спеціаліст (установи, організації);

– завідувач економічно-фінансового відділу підприємства;

– завідувач фінансового відділу райдержадміністрації;

– заступник директора з економічних питань;

– економіст обчислювального центру;

– ревізор з виробничо-технічних і економічних питань;

– експерт-аналітик з економіко-фінансових питань;

– фахівець з фінансово-економічної безпеки та організації комерційної діяльності;

– радник-консультант з питань планування та організації виробничої діяльності;

– помічник керівника підприємства (установи, організації);

– керівник підприємства або підрозділу.

ДЕ ЗДОБУТИ ОСВІТУ?

В Уманському національному університеті садівництва вже понад 30 років здійснюють підготовку спеціалістів за напрямом«Економіка». І протягом усього цього періоду випускники університету даної спеціальності користуються значними перевагами серед роботодавців. Тож запрошуємо Вас поповнити нашу дружню студентську родину!

ЕКОНОМІСТ СЬОГОДНІ

Україна – молода, незалежна держава, що розвивається. Відповідно професія економіста поступово набуває популярності на ринку праці. Економісти сьогодні – це фахівці зі збору, обробки та впорядкування інформації про економічні явища й процеси, аналізу ходу та результатів економічної діяльності, оцінки її успішності й можливостей удосконалення, з прогнозування, перспективного й поточного планування. Економіст все знає про прибутковість підприємства.

Станом на 03.02.16 року за професією економіст в Україні відкрито 581 вакансію. Для 49,2 % відкритих вакансій роботодавці вказали заробітну плату у розмірі 3 000–4 200 грн, 46,8 % оголошень із зарплатою 4 200–8 100 грн, і 3,3% із зарплатою 8 100–12 000 грн.

Професія економіста вимагає наявності таких якостей, як акуратність; точність і терпіння; вміння аналізувати великий обсяг інформації і будувати прогнози; організаторські здібності; комунікабельність.