Меню
Остання редакція: 26 квітня 2018

Формування професійної компетенції при підготовці фахівців з підприємництва, торгівлі та біржової діяльності

З метою формування професійної компетенції у студентів 18 квітня 2018 року викладачами кафедри в черговий раз було організовано зустріч з професіоналом-практиком з великим досвідом роботи в аграрній сфері економіки.

Під час наукового гуртка на тему: «Об’єднання сільських громад: проблеми і перспективи розвитку соціальної інфраструктури села» ділився досвідчений професіонал Осадчий Володимир Олексійович, який вже чимало етапів становлення, розвитку, падіння і т.д. сільських територій відчув на «собі» та ще й збагачував та переймав досвід країн-сусідів, яким вдалося досягти високих результатів, запровадивши реформи, до яких ми ще «не доросли». Студенти та викладачі кафедри мали можливість заслухати доповіді:

- Науково-організаційні засади удосконалення стратегії розвитку сільських територій в умовах євроінтеграції – Доповідала к.е.н., ст. викладач Манзій О.П.

- Об’єднання сільських громад: проблеми і шляхи їх вирішення – Доповідав депутат ОТГ с. Паланка Уманського району, голова ФГ «Агрофірма-Базис» Осадчий В.О.

Ухвалений 2015 року Закон «Про добровільне об’єднання територіальних громад» дав старт черговій адміністративно-територіальній реформі. Із слів доповідачів стало зрозуміло, що на сьогоднішній день існує чимало проблем, пов’язаних із даною реформою: далеко не всі громадяни правильно розуміють суть цієї реформи і усвідомлюють її політичні, соціально-економічні та правові наслідки.

Студентів та викладачів, присутніх на зустрічі, зацікавила інформація доповідачів, які в свою чергу дали відповіді на цілий ряд запитань, що виникали під час зустрічі.

Сподіваємось, що інформація, донесена під час гуртка, стане корисною і в житті, адже більшість наших студентів – жителі сільської місцевості - і повинні  гарно орієнтуватись в сучасному соціально-економічному середовищі.

 

Керівник наукового гуртка:

Олена Семенда, к.е.н., ст. викладач кафедри підприємництва, торгівлі та біржової  діяльності